Cultuurproject van OBS De Wilgenhoek over het Hollandse landschap, de natuur, de stad, kunsten, ambachten en de mens: ‘de Nederlander’.
We gaan molens, boerderijen en een stoomgemaal bezoeken, Nederlands volksdansen, klompen beschilderen.
.
We maken kennis met oud Hollandse spelen, met Hollandse Meesters en Hollandse luchten. We gaan op geschiedenisonderzoek de buurt in en we ontdekken de Hollandse handelsgeest uit de Gouden Eeuw.
Een spannend project met veel verrassingen!
Op donderdag 18 april vanaf 18.30 uur is de feestelijke afsluitingsavond. U bent alvast van harte uitgenodigd op deze avond, met een expositie door de hele school, muziek en lekkere hapjes!

vrijdag 19 april 2013

Bedankt!


Na de spetterende afsluiting van gisteravond mag ik concluderen dat het opnieuw een geslaagd project was: Iedereen bedankt voor de aanwezigheid, de support en het enthousiasme!!
Het project is mede tot stand gekomen met financiering door de OAC: bedankt!
Iedereen! bedankt voor het meehelpen bij de activiteiten: voorbereiding openingsdag, bij workshops, excursies, lessen en diversen, bij het eten maken, versieren!!

In het bijzonder bedank ik ook:

Bert en Susanne voor het verzorgen van de blog*. De stukjes die Bert iedere dag heeft geschreven zijn kleine pareltjes en geven goed weer hoe het is geweest. Susanne is gestart met verslaggeving door kinderen, een goede aanvullende actie met betrekking tot de blog. Hopelijk volgend jaar meer, dat kinderen (en juffen) een grotere rol gaan spelen op de blog!!
*De blog is bedoeld om ouders, kinderen en team gedurende het project op de hoogte te houden van wat er speelt in de gehele school. De verbindende factor.

Katrijn! Je hebt op een wonderlijke wijze kinderen geboeid met jouw startlezing. Van groep 0 t/m groep 8 heb je Holland geïntroduceerd. Complimenten voor jouw invulling en... het smaakt naar meer!!

Esther en Remko, bedankt voor jullie rijke inhoudelijke bijdrage aan de projectlessen in groep 4!

Wim, superbedankt voor jouw belangrijke bijdrage als geluidspecialist!!! Het klonk weer goed gisteravond!

Petra, bedankt voor jouw vele uren als cameravrouw, top!!!

En natuurlijk: het team & alle kinderen voor het vormgeven van iedere dag !!

Van juf Wendy, co├Ârdinator van het project.